Mediokreten


Političar,  po vokaciji poeta, dobio nagradu za zbirku poezije! Ministar spoljnih dela, po vokaciji pevač, uskoro izbacuje muzički spot za IDJ video!  Gradonačelnik glavnog grada, najveći stručnjak za organizaciju proslava, po vokaciji je event manager!
Ovi umetnici, vizionari, borci za opstanak kulture, divovskom snagom i nadljudskim naporima pokazuju pravac i daju primer  “neradnom, bezvoljnom, ograničenom “ srpskom narodu. Uzalud. Oni u klin, a narod u ploču. Betonsku.
Multitalentovani pregaoci medijskog sektora, prednjače, šireći napredne ideje na svojim frekvencijama . Ume li ovaj srpski narod to da ceni i  prepozna kvalitet.?
Svi znaju samo da kritikuju.
Priznajem da sam se nekoliko puta spremala da oštro kritikujem  reality show programe. Nisam napisala ništa, ali ne zbog nedostatka inspiracije. Ooo, naprotiv! Bilo me je sramota da pišem o tome. Da bih pisala o nekom, morala bih se upoznati sa njihovim likovima ,“ delima “ i telima.
Nekoliko puta sam počinjala da pišem o estradi, da bih na kraju već gotovog teksta, pritisla delete i poslala tekst u korpu za smeće. Kome bih se obratila tom kritikom? Šta će mi to? Ne diraj Srbinu u Cece i Jece.
Pisaću ljubavnu poeziju na primer, ako baš moram nešto da pišem. Možda patim od skribomanije?
Drsko sam se usudila pomisliti da objavim zbirku pesama. Pa šta ako to niko ne čita! Važnije je objaviti nešto, nego biti čitan. Slikaću se sa knjigom po celom svetu i objavljivaću slike na društvenim mrežama. Biću kao patuljak iz filma “Čudesna sudbina Amelije Pulen.” 
Dobijaću lajkove  i onih koji nikada ništa nisu pročitali, samo da stavim neku sličkicu.
Nemam sve što mi je potrebno za zbirku pesama. Imam samo pesme i članske karte gradske i univerzitetske  biblioteke.
Ne bih ni sad pisala da nisam doživela inspirativni valung, kao da sam  ne daj Bože u onim godinama. Nije to valung bre. Nemam  godine da to dokažem. To je dijareja. Verbalna dijareja izazvana pojavom MEDIOKRETENA na ružičastoj.
“Bio jednom jedan lav.
Kakav lav? Strašan lav.
Narogušen i ljut sav.
Strašno! Strašno!”
Ko od vas zna čiji su ovo stihovi?! A za lava znate. Strašno, strašno.
Posle prvih javnih komentara na pilot emisiju  MEDIOKRETENA,  znatiželja koja je ubila mačku, me je naterala da je pogledam u celosti.  Imam  tu mazo crticu . Uz čašu  šardoneja i  jednu dramaminu protiv mučnine, uspela sam.
Ne želim mu pominjati poznato ime, poznato prezime,  poznatih mu roditelja. Pa ni ono srednje, koje su mu prikačili, da bi se razlikovao od druge dece. Ali, nisu morali.
On se razlikuje od druge dece. Rođen je i vaspitan kao MEDIOKRETEN!
Kruna roditeljskog uspeha je da dožive da ih nadmaši i prevaziđe sopstveno dete!
Roditelji Mediokretena, trabalo je da  spreče svoje mladunče, da u crtanom filmu  “Lion King”, glumi Simbu i spašava savanu od neprijatelja. To može samo Mufasa.
 Avaj! Šteta je počinjena. Umesto da  arlaukne, Arslan silni je mjauknuo,  i završio voditeljsku  karijeru.

Ništa strašno. Postaće on pesnik, pisac, scenarista, gradonačelnik … Člansku kartu već ima.  Jedino da podeli sa nama svoju dijagnozu i objavi  broj žiro-računa.

Коментари

Популарни постови