Šta ima u Valjevu? inbox pitanje

Gradac




Kad se sprijateljite sa muškarcem na fb, skoro istog trena stigne pozdrav i neko pitanje u inbox. Pristojno je reći hvala na prijateljstvu i uz eventualni pozdrav- pratimo se, krunišete novo poznanstvo.
 Da želim da ćaskam sa nepoznatim ljudima, ja bih ’ladno presrela  nekog na ulici i rekla: „Zdravo , ja sam ta i ta. Kako se zoveš? Hvala na prijateljstvu. Odakle si. Gde radiš?“

na Gradcu

„Ej,  pa šta ima?“
„Šta ima u Valjevu?“
To je najbolje čega se sete!
Šta reći?!
Najbolje je da se pravite mrtve.
Ako kažem:
„Eto ništa. Radi  se. Ništa posebno.“ Slede ostala pitanja....
Ako kažem:
„ Nemam  ja prikane vremena za  ćaskanje“ on može da kaže: Pa šta radiš ovde? Gledaš slike?
 Ja jednostavno nemam potrebu da se dopisujem sa nepoznatim ljudima.
Šta je tu nejsno?
Razmišljala sam kako da najkraće odgovorim novopečenom fb  prijatelju na pitanje u inboxu:
„Ej, šta ima u Valjevu?“

i boja i miris i ukus

ODGOVOR:

Ima vrućine, maline, kajsija jenjava, skoro će kupine..
Ima reka Gradac,pravo rajsko mesto, turisti i meštani tu dolaze često.
Dobro a sada u prozi...
 Kafići na vodi  su jako atraktivni. U većini služe letnji hit: frape od malina Njemu mogu da odole samo oni koji moraju da je beru.


by Dragan Đurđević - Gradac



 Valjevski bazen u Petnici je jedan od najlepših u Srbiji. Oko njega velike travnate  površine i drveće za ljubitelje hladovine.
 Valjevo ima neverovatnu privlačnu okolinu, kako za ljubitelje netaknute prirode tako i za vernike koji mogu da posete manastire Pustinju, Ćelije, Lelić i Jovanju. Sve pomenute svetinje se nalaze na samo par kilometara od centra grada.
Restorana sa dobrom kuhinjom, odličnim vinima, rakijom, valjevskim pivom i kafića ima za svačiju dušu, a u letnjem periodu grad ima šarmantan noćni život. Valjevski epicentar provoda je Tešnjar.


 
tako blizu a tako daleko od centra Valjeva


Ima mnogo lepih žena i devojaka, zgodnih i kršnih muškaraca i momaka. Ne očekujte da će vas toplo primiti na prvu, ali neće baš odmah izvaditi onaj nož koji drže iza leđa. Valjevcima treba vremena da bi se otvorili i stekli poverenje u pridošlicu. Kad kažete „Valjevska podvala“, to nije samo stih novokomponovane pesme. To je mentalitet, što ih ne čini lošima u odnosu na ljude drugih krajeva, već drugačijima.Samo budite oprezni.


by Dragan Đurđević -  sve go junak do junaka!

Meni je posle jedanaest godina u Valjevu bolje u odnosu na početak, kad sam prstom sudbine stigla u grad za koga Matija Bećković kaže de je njegov Jerusalim. Pitala sam se zašto?
Sada znam zašto je veliki pesnik to rekao.
Ja bih  mogla ovako u nedogled.
Ne znam koliko je karaktera u inboxu dovoljno da novi fb prijatelj  posle pitanja Šta ima u Valjevu, odustane.
Imaš  brate sve na internetu. Uostalom, ako hoćeš da me upoznaš, čitaj postove, u njima sve piše. Gledaj da me što manje pitaš.



 ukratko...nastaviće se

Коментари

Постави коментар

Популарни постови