Od buvljak kvo se naprai

Ja oplevi moje jagode. Če ima. To se samo rasadi u vinograd. Mnogo se zgustile. 
Oplevim gi  i bacim djubre. Sad nisam ni djubre. Ne mogomo da iznesemo. 
Mnogo kiša pada, pa blato. Ne mož da otideš. Pre kupi krastavac i paradajz na pijac. Ne miriše na krastavac.Ko plastiku da jedeš. Dok ne otkineš iz tvoju baštu, nema ništa. Na pijac kupuje koj mora..




A od buvljak kakvo se napravi! S Bugari se super razumemo  kad dodju. Pola bugarski, pola srpski. Lele, sav otpad što imaju odozgo dovleču na buvljak. Pet majice za sto dinara.
“Nove?”
Ma kve nove?To iznošeno. Nikakvo neje.
Stali jedan pored drugog muškarac i starija žena .I ovija daje tri majicete za sto dinara a ona daje po pet. Pa kada su se zasvadjali! Reko, nemoj toliko da se nervirate.
“On će mi naredi po kolko če prodajem! Ako treba i deset če stavim za sto dinara, ali da prodadem. Ne mogu više da ga vraćam na gore!”

Jugmedija - pirotski buvljak


 Ono sad na tezgete nema ništa. I ovi pantalonete i farmerkete kude kupujemo, nema  gi ni oni.
 I oni se  prebacili  dole, jer na pijac tezgata se mora plati. Raširilo se skroz do rekutu i stočnite pijac. Nema šta nema. Kad krene policija, odma gužvaju i trpaju u torbe. 
Kad policija ode, vrtaju se.
Šta smo dočekali! Malo što u radnje ne mož da udješ, sem u onej sekend, sad ni na tezgete nema roba, nego po livade i po blato če se oblečemo.


Plus online -Zealena pijaca- Pitrot

Ja sam samo konfekcijsko oblačila. Sag u toj ne mog da stanem pa sve zapali. I moda mu prošla.  Aaa, grde me kad ne ubodem kombinaciju.Unuci vole da im  je baba lepa.
A na mojega muža je svejedno u kvo idem. Samo vika po men da sam debela.A toj je  sve od njega. Šećer ima, pa pet put jede na dan. Kad mu več postavim, ja si sednem s njeg  pa se natepam. Čim završim jedenje, zagrize me saves  i  naljutim se. Drugi muževi napraviše  žene na barbike!  A ti mečku od men napra'i! Još kada rekne:“ Bree, ja li te teram da jedeš?!”Poludim.Za sve je on kriv!

Коментари

  1. Imam Piroćance na poslu, ustvari većina su iz Pirota. Dušu im vadim sa ovim. Hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hihihi, moj lik Božika je pozitivac koji mnogo priča a ništa ne kaže posebno...to je ventil od stresora. Hihihi. Hvala Vam!

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови