Elokventna žena koja se smeši...


Opet pišem o  osmehu. Iz druge perspektive. Koliko se zaista međusobno razumemo?

O osmehu jedan na jedan.




„Vidim da ste elokventna žena. Imate lep osmeh. Svratite u moj restoran. Imamo divne specijalitete. A mogli bismo i da se družimo“ - napisao je u inbox mojoj prijateljici jedan gospodin koji je video njenu sliku na Fb profilu.


Kako je uspeo da na osnovu fotografije zaključi da je otvorena za razgovor i druženje?

Ta njena priča me je podstakla da napišem koju reč o ženskoj elokvenciji koja obično ide u paketu sa osmehom i postane šarm.

Šarm privlači ljude. U oba pravca. 

Oprezno!

Elokventne žene sa svim ljudima, bez obzira na pol i uzrast, nacionalnost i status, sa bogatima i siromašnima, sa doktorima nauka i sa čobanima, imaju  otvoren izraz lica -  gledaju sagovornika u oči dok  ih pažljivo slušaju i diskretno se smeše. 

Naglašavam „smeše“.

Smešiti se u komunikaciji sa ljudima je stvar vaspitanja, odlika karaktera. Smešeći se tokom razgovora emitujete ljubaznost, srdačnost, otvorenost.

 Kada bi se žena koja ćuti smešila, izgledalo bi kao da vam se podsmeva ili zna nešto smešno o vama, a neće da kaže. Može se pomisliti da nije „sva svoja“.

Irena Ranđel - Plavooka

Žena koja se smeši dok razgovara je ljubazna i sigurna u sebe. Kad razgovara sa ženom koja se  smeši, većina glupih mušaraca pomisli:
- Vesela neka. Da je pozovem na kafu.

Dok vam se mogući predlozi za poziv vrzmaju po glavi, elokventna žena sa kojom razgovarate se i dalje smeši, posmatra i shvata da ćete se ipak preporučiti, pa pristojno čeka da završite razgovor zbog kojeg ste se sreli. Govorim o prvim poslovnim susretima. Onda sledi završnica.

Može da ima nekoliko ishoda.
Sve zavisi od intelektualnog kapaciteta muškarca sa kojim razgovara. Mada, takva žena ima alate za sve tipove.
Nota bene!

Elokventna žena koja se smeši, govorom tela i pogledom može da reši vašu dilemu. To je za slučaj kad pored IQ imate visok EQ (emocionalna inteligencija). I dok vam bude govorila (odbijala vas, pazeći da vas ne ponizi i uvredi), elokventna žena će se i dalje smešiti, kao što bi se smešila slatkom malom psu, mladunčetu pande, nekom penzoneru koji joj pridrži vrata i propusti je da prođe.
Ako  uspete da  je izbacite iz takta i prinudite je  da vam otvoreno kaže da je ne interesujete, ona će vas smestiti u virtuelni katalog - u X files.
Iskusna elokventna žena koja se smeši, može da vas pročita još dok joj  prilazite i na osnovu vaše reakcije na nju, da zauzme stav. Ukoliko proceni da ćete njenu ljubaznost poistovetiti sa dostupnošću, uključiće ignorator, ali zadržati pristojnost.

Jedna  gospodja mi se nedavno požalila da kad izgrdi neželjenog udvarača, on se još više zainteresuje za nju. U čemu je problem?

„Kad bi meni neko  rekao nešto slično, ne bih ga pogledala više nikada!“- pravda se uzrujana gospođa.
dobar gard je presudan- Kik boks savez Srbije


Oprezno  sa agresijom. Neki u njoj vole da vide dominaciju. Možete ga podstaći kad mu svojski odbrusite, skrešete u lice ili ga „otkačite“. Onda mu zagolicate maštu i već vas vidi kao svoju dominu. Ukoliko je gledao film, neću reći čitao knjigu o gospodinu u svim nijansama sive, ko zna dokle može otići u svojim maštarijama.

Kad govorljiva i  nasmejana  žena sretne muškarca sa kojim bi nešto podelila, ona mu se nasmeje od srca, a on frekvenciju  njenog  glasa oseti i prepozna, pa se podese bez smetnje na vezi.

Elokventna žena koja se smeši dok komunicira, voli LJUDE. Ne zavodi.

Коментари

  1. Kao i uvek, Karolina uvek napiše tekst koji ubode u metu. Odlično.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Aleksandre, nadam se da možete razumeti koliko mojoj malenkosti znači Vaš komentar.
      Hvala! Kad dođem kući, napraviću kolut i zvezdu!

      Избриши
  2. Ja kad vidim da mi je smešak pogrešno shvaćen ja podignem upitno malo namrsteno desnu obrvu. Pametnom muškarcu dovoljno. Ostali nisu ni bitni. Mislim tako i sa ženama kad misle da mogu da me koriste za koješta...samo što sam ljubazna.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови