Branislav Janković, pisac: Žene b(l)ogovi

Moj kolega iz novinarske epizode, sada već poznati pisac, Branislav Janković, ukazao mi je lepu čast napisavši kolumnu za moj, tek pokrenuti blog. Evo  njegovog pogleda na blogove, odnosno na žensko blogersko pismo:






Volim da čitam blogove, ali samo one koje pišu žene. Muške ne čitam, jer ili sam  stariji od onih koji ih pišu ili imam malo više iskustva, te ništa novo neću čuti. Muški blogovi imaju dozu laži, i to one najgore, providne. Žena kada laže ona, bre, to radi kako treba. Bez greške. 


Ali ono što odvaja ženske od muških blogova je iskrenost. Jeste! I to opet tvrdim – žene u blogovima ne izmišljaju. Blog im dođe kao ispovest kod sveštenika. Kao hitan poziv prijateljici: molim te, dođi, imam nešto da ti pričam. Kao prekid filma, kao sad ću sve da vam saspem u lice, kao ma sve u p...materinu. Ženama je blog i način na koji se smeju i rame za plakanje. Ako želite da upoznate ženu ne slušajte je - čitajte njene blogove. Ako vam nešto nije jasno, postoji mogućnost da vam postane ako pročitate njen blog. I uvek ga pročitajte do kraja, jer poenta je, prateći žensku logiku (teško, naporno, skoro nemoguće, ali ako se uspe isplativo i korisno) uvek na kraju. A i da izbegnete onu situaciju: „pa ti mene ništa ne sluuuuuušaš“, kada vam ono ššššššš zapara uši, pa narednih nekoliko dana ništa drugo i ne čujete. Mada, ima i gorih varijanti:

  1. Eto, znala sam, ti me nikada ne podržavašššššššš
  2. To sam mogla i da očekujem od tebe. Kako samo možešššššššššš
  3. Znači tako?! Ne zanima te. Dobro. Baš da vidim šta ćeš da ručaššššššššš
  4. Nisi pročitao joššššššššššš?!
  5. Pa, da, gospodin pisac je iznad toga. Ti samo romane pišešššššššššš
Sve u svemu, muškarci, obavezno čitajte ženske blogove, em možete nešto da naučite, em nisu dugi  (žene mrzi da pišu duge tekstove), te ćete tako zauvek zadobiti njihovu zahvalnost, pažnju i ljubav. I nikada im ne dajte komentare koliko god dobronamerni bili, jer one da hoće komentare ne bi ni pisale. Budite pametni. Ako ikada nestane bogova, tu su žene. I njihovi blogovi. 

Коментари

Постави коментар

Популарни постови