CV - CAROLINA VITAE

Kada bih imala dva života, jedan  bih posvetila čitanju knjiga. U drugom bih  imala  o čemu da pišem i šta da  vam kažem.

Dugo sam razmišljala da li je pristojno  da u  doba hiperproducije pisane reči dam sebi za pravo da ono o čemu razmišljam i proživljavam pretvorim u neku književnu formu. 

Kao dete sam maštala da ću jednom sedeti za svojim  radnim stolom, poduprta bogatom bibliotekom koju u knjigu poznajem, od kojih  je svaka  ostavila trag  i uticala na moj razvoj i sazrevanje. Toliko toga imam još da naučim... ali, treba iskoristiti ovaj jedan život. Ili što bi rekao Džon Don: „ Treba plimu uhvatiti dok služi, il' blago će nam svo potonuti...“.

Imam biblioteku, radni sto i inspiraciju. Nedostajao je poligon za pisanje.

Da li znate da postoje ljudi šanse? Imala sam sreće da u odsudnom trenutku, posle mnogo vremena, ponovo sretnem koleginicu  koja je, izvinivši se, postavila pitanje: „ Da nemaš možda svoj blog?“ Dala mi je smernice i uputila  u njen „blogeraj“. Gostovala sam na njenom blogu, ovde, na kojem mi  je omogućila pretpremijeru mog bloga u nastajanju. Negoslava Stanojević je čovek- šansa.

Blog CV – CAROLINA VITAE nazvan je po često upotrebljavanoj skraćenici CV, od latinskog Curiculum vitae.

Uvodi ne bi tebalo da budu dugi.  Zaustaviću se ovde i poželeti vam dobrodošlicu!



Коментари

  1. Odlicno! Srecno! Sve najbolje zelim :)))

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala... ponajviše na novom, jednom u nizu (da ne kažem sličnih) nadimaka. I srećno ti bilo.

    ОдговориИзбриши
  3. Dragaa Karolinaa ❤ sa neiscrpnom energijom, pozitivna, jaka, borac! Pravi šegu od problema, svaki životni udarac za nju je nova šansa, njeno oružje je osmeh. Šarmantna, inteligentna, puna ljubavi prema životu i ljudima! Draga, srećno! Biće to blog ljubavi i prijateljstva!

    ОдговориИзбриши
  4. Dobar Ti i lijep dan Karolina! Zahvaljujuci Jovinom "like"-u otkrih tvoj blog. Procitah u dahu par tvojih prica i ...obogatih svoje nedeljno jutro. Imao sam cast upoznati te kao suprugu mog veeeeeelikog Drugara dok ste zivjeli u Mandellu. Sudeci po slikama...i dalje si izuzetno lijepa zena sa osmijehom koji svijetli (uh ..da me Jovan pogresno ne shvati...ja to onako iskreno bratski). Mislim da cu ubuduce redovno dolaziti na tvoj blog. Citanje inteligentnih osoba je bogatstvo i melem za dusu. Veeeeeeliki pozdrav. Roberto Cetina

    ОдговориИзбриши
  5. Dragi Roberto,
    Do neba hvala na poverenju i časti koju si mi ukazao . Hvala na predivnim rečima. To śto ćeš nastaviti da posećuješ moj blog je veliko moje zadovoljstvo. Ti si poseban čovek i tvoj prijatelj zna koliko ti se divim. Mnogo si me obradovao. Ali mnogo, GOSPODINE Cetina.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови